Saturday, October 5, 2013

Železnovodsk



Lázeňské maloměsto, trochu nudné místo na odpočinek vybízející k nekonečným procházkám po parku a popíjení z horkých minerálních pramenů. Tam započal můj boj se strachem. Konkrétně se strachem z Ingušetie, Čečenska a především Dagestánu.

Spa town. A little bit boring place for a rest is inviting to endless walks in its parks and to drink fresh spring water. My fight with fear had started there. Specifically with my fear of going to Ingushetia, Chechnya and especially to Dagestan.

Při těch poklidných vycházkách a popíjení železnaté vody jsem si nějak uvědomil, že jen pár set kilometrů daleko je něco, co mě láká svojí divokostí. Začal jsem pátrat po informacích na internetu a kontaktovat couchsurfery. Upozornění na wikitravel o severokavkazských zemích (http://wikitravel.org/en/North_Caucasus) a zprávy o terorismu, které se na vás vyvalí poté, co do googlu zadáte heslo 'dagestán' nepobízejí příliš k návštěvě. Jenže pak jsem dostal odpověď od jednoho couchsurfera a ten mě ujistil, že Dagestán je bezpečný a že nehrozí větší nebezpečí. To mi stačilo abych nabyl energii se vrátit několik set kilometrů zpět a putovat na opačnou stranu, na východ ke Kaspickému moři. O tom ale až příště. Teď pár fotek z Železnavodsku.

While having nice walks in the parks and drinking ferruginous water I realized that there is a place just several hundred kilometers distant that is inviting me by its "wilderness". I had started to search information and to contact couchsurfers in Chechnya and Dagestan. The warnings on wikitravel webpage regarding Caucasian countries and the news about terrorism that google shows after writing the key word 'Dagestan' are not very encouraging to visit this country. But then I received a positive answer to my couch request and a reassurance that Dagestan is a quite safe place and that I can come without problem. It gave me an energy to come back several hundred kilometers and to wander to the opposite direction, to the east to the Caspian sea coast. About this I will write next time. There are some pictures from Zheleznavodsk now.


Nasťa, dcera mojí hostitelky z Couchsurfingu a dveře tak, jak je vyzdobila.

Odpočet do začátku olympiády v nedalekém Soči.



Železnavodsk, město lázeňské.


Šetři se pro svého jediného! Kozáci za silnou a mnohodětnou rodinu! Tyto billboardy Kozácké strany shlíží na dětské hřiště, kde se Nasťa schází se svými kamarády. 

Nasťa a její parta

Na kopci nad Železnavodskem


V železnavodsku mají talentovaného sprejera. Zdi opuštěných lázních










Strom uprostřed cesty

No comments:

Post a Comment